Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov boraviće sutra u Prijedoru gdje će gradonačelniku Daliboru Pavloviću i direktorima sedam osnovnih i srednjih škola uručiti zahvalnicu i knjigu “Humano srce Srpske”.

Arlov je rekao Srni da je riječ o zahvalnosti za učešće u humanitarnoj akciji od oktobra do decembra 2020.godine za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” u Kosovskoj Mitrovici.

“Grad Prijedor već dugi niz godina učestvuje u našim humanitarnim projektima, prijemu djece sa Kosova i Metohije, a 2019.godine je uplatio 5.000 KM za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici koji gradimo za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji” , rekao je Arlov.

On je istakao da je grad Prijedor među prvima i prihvatio prijem djece ove 2021.godine.

Arlov je najavio da je humanitarna akcija za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” preko srednjih i osnovnih škola Srpske produžena do 15. februara ove godine.

“Do sada je 81 osnovna i srednja škola učestvovala i podržala akciju za igradnju ovog velikog projekta namjenjenog djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Za projekat od 714 kvadratnih metara ukupne vrijednosti oko 280.000 evra potrebno je još 45.000 evra”, potvrdio je Arlov.

Svečanost dodjele zahvalnica zakazana je za sutra u 11.00 časova u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Prijedoru.

SRNA