Zanimljiv susret u Prijedoru dvojice poslanika u Narodnoj skupštini Milana Tubina (SDS) i bivšeg DNS-ovca Darka Banjca. Prave se planovi kako ostati u vlasti i uz to dobro profitirati uz aminovanje “šefa”.

Banjac, koji je nakon izlaska iz vlasti DNS-a, ostao u skupštinskoj većini sa SNSD-om pravi novu stranku, koja treba da usisa što više članova opozicionara…

Tako su Tubin i Banjac, prema našem izvoru, otvoreno razgovarali, u jednom ugostiteljskom objektu, o budućem angažmanu.

“Mene interesuje da budem u vlasti. Ti znaš koliko drugi nude. Plan je Darko da uđemo sa tobom u novu većinu u Prijedoru. Razgovarao sam sa Nešićem (Nenad), ali ništa od toga”, kazao je Tubin.

Na ovo, prema našem izvoru, Banjac mu je odgovorio šta ćeš sa Nešićem, na šta Tubin otkriva da je on mislio da uđe u DNS sa četiri njegova (Tubinova) odbornika.

“Mene ne interesuje SDS…mene i Šešića, jer nas interesuje samo gdje smo mi i naš interes. Vidiš da ovi došljaci preuzimaju”, kazao je Tubin i naveo da Željko Babić nikada nije ni bio naš”, rekao je Tubin.

Babić je jedan od poslanika u Klubu SDS, koji je nedavno najavio da će izaći iz SDS i proći SNSD-u.

Nakon što je Banjac Tubinu rekao da odobrava to, Tubin navodi da sada nije “pametno ići sa SNSD-om”.

“Da, vidiš da su danas imali sastanak i da ima problema i kod njih, ali mi trebamo gledati sebe”, naveo je Banjac, dodajući da će da se konsultuje sa Milom. “Vidjeću sa Milom, da vidim šta šef misli oko tvojih zahtjeva”, rekao je Banjac, a Tubin mu je, prema tom izvoru rekao:

“Treba da znaš, ja kontrolišem doktoricu, nemoj da brineš”.

“To brate”, odgovorio je Banjac.

Iz ovog se može zaključiti da je ponovo na političkoj sceni u Republici Srpskoj trgovina sa mandatima, ali i pravljenje što boljih startnih pozicija za buduće politički angažmane.

rtvbn.com