Nastava u drugom polugodištu u školama u Prijedoru nastavljena je kao i u prvom, dok je u Gimnaziji gdje je, zbog potrebne sanacije objekta od posljedica zemljotresa, organizovana onlajn nastava naizmjenično za jedno odjeljenje.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Prijedor Aleksandar Milješić rekao je danas Srni da gimnazija ima u prizemlju šest učionica, a ukupno 13 odjeljenja u prvoj i drugoj smjeni, te da će prvu smjenu pohađati šest odjeljenja, kao i do sada, a u drugoj smjeni će naizmjenično po šest odjeljenja ići u školu, a jedno će nastavu pratiti onlajn.

“Za hitnu sanaciju zgrade potrebno je oko 25.000 KM, od čega je Gradska uprava već doznačila 3.100 KM, dok se od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske očekuje razlika. Naglašavam, ovo je samo za urgentnu sanaciju da bi se učionice osigurale, dok bi za kompletnu obnovu zgrade bilo potrebno mnogo više novca“, istakao je Milješić.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir izjavio je da je i u svim osnovnim školama nastava u drugom polugodištu danas nastavljena kao i u prvom što se odvijala, te da malobrojnije škole imaju časove po 30 minuta, a one koje nemaju dovoljno prostora po 20 minuta.

“Odjeljenja su podijeljena u po dvije grupe, između smjena vrši se dezinfekcija i praktično sve nastavljamo kao što smo radili u prvom polugodištu, uz poštovanje svih propisanih mjera”, dodao je Budimir.

Gradski štab za vanredne situacije dao je saglasnost na zahtjev Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor da zbog manjka učionica, usljed posljedica zemljotresa, jedno odjeljenje ove ustanove svake sedmice nastavu prati onlajn.

SRNA
Foto – ilustracija – arhiva