Štab za vanredne situacije grada Prijedora upoznat je danas o informaciji aktiva direktora osnovnih i srednjih škola da nema nikakvih otežavajućih okolnosti i da nastava u drugom polugodištu može nesmetano da počne, osim u gimnaziji, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

“Iz Gimnazije `Sveti Sava` imamo zahtjev direktora da jedno odjeljenje u drugoj smjeni prati nastavu onlajn, pošto smo imali zemljotres koji je doveo do oštećenja na samoj zgradi gimnazije, tako da drugi sprat nije još uslovan za izvođenje nastave, ali će i to brzo biti sanirano”, rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

On je naglasio da je Štab saglasan sa ovim prijedlogom, a da će konačnu odluku o tome donijeti Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti grada Prijedora.

“Nastava za jedno odjeljenje odvijala bi se onlajn. Svake sedmice će se mijenjati odjeljenje”, naveo je Kovačević.

On je precizirao da je od 450 prijava o oštećenju objekata u zemljotresu komisija do sada obišla 120 stambenih objekata i nije donesen nijedan zaključak da neki objekat nije uslovan za stanovanje.

“Prošli put smo imali informaciju da je nekih desetak objekata tog tipa, ali to je ono što su građani prilikom prijave naveli da, prema njihovom mišljenju, to nisu više objekti za stanovanje”, pojasnio je Kovačević.

SRNA