eltatv-curiciOsmočlana porodica Curić iz Velikog Palančišta kod Prijedora već mjesec dana nema prilazni put do kuće. Pravo da koriste jedini put koji vodi do njihovog dvorišta izgubili su u sedmogodišnjem sudskom sporu sa komšijom, Blagojom Matijašem.

Put je ograđen žicom, a Curići za ulazak u vlastiti dom koriste alternativne puteve. Članovi te porodice tvrde da im se život pretvorio u pakao.

– Ne mogu doći do kuće. Slika sve govori. Tako je donešena sudska odluka i ja sada ne mogu ući u svoju kuću, rekao je Igor Curić.

Curići kažu da žive kao u logoru. Najžalije im je djece, kojima je, kako ističu, uskraćeno pravo na slobodu kretanja.

Spori put koristili su decenijama. Sada se ne mogu pomiriti sa činjenicom da u vlastiti dom mogu da kroče samo kroz komšijino dvorište.

– Ja samo hoću da uđem u svoju kuću normalno. Ovo je kao na divljem zapadu. Nemam riječi. Kao lopov dolazim do kuće, istakao je Curić.

Članovi ove porodice tvde da su sa komšijom Blagojom Matijašem bili u korektnim odnosima. I sami su iznenađeni, njegovim, kako kažu, bahatim ponašanjem.

– Bili smo dobri kao komšije, dok nije ovo uradio. Ja zaista jemu kao komšija nisam ni u čemu smetao, rekao je Radovan Curić.

Blagoja nije htio pred našu kameru. Verbalno nas je napao uz prijetnju da će nas tužiti ukoliko emitujemo priču o spornom putu.

ELTA TV – Srpskacafe.com