Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisala je danas u Banjaluci ugovore sa predstavnicima “Karitasa” banjalučke biskupije i Udruženja građana “Dvanaest beba” Prijedor, kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje projekata u ukupnom iznosu od 35.500 KM.

“Karitasu” je dodijeljen grant od 20.500 KM za sufinansiranje projekta “Narodna kuhinja i kućna njega starih i nemoćnih osoba na lokaciji Prijedor/LJubija”, dok je Udruženju “Dvanaest beba” dodijeljeno 15.000 KM za sufinansiranje projekta “Dvanaest zvjezdica”, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Jujićeva je navela da Ministarstvo godinama ima razumijevanja i prepoznaje rad Udruženja “Dvanaest beba” iz Prijedora i nastoji da maksimalno podrži sve njihove aktivnosti, znajući koliki je značaj postojanja i djelovanja ovog udruženja.

Ona je rekla da resorno ministarstvo duži niz godina pomaže rad Banjalučke biskupije, dodajući da je uvjerena da će saradnja Ministarstva i “Karitasa” biti nastavljena i u budućnosti.

Predstavnici “Karitasa” i Udruženja “Dvanaest beba” izrazili su zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora, te naglasili da su ova sredstva u vremenu pandemije virusa korona od krucijalnog značaja za njihov opstanak i rad.

Oni su istakli da je ovo značajan vid pomoći Vlade, odnosno resornog ministarstva udruženjima koja brinu o pojedinim kategorijama građana.

SRNA