Prijedorčanin Danijel Drljača ponovo je prvi doplivao do Časnog krsta u rijeci Sani na Bogojavljenje.

Nakon što je bio najbrži pet puta uzastopno od 2014. do 2018., te prošle godine, isto je ponovio i ove 2021. godine, kada se takmičilo 49 plivača.

-Čestitam svima koji su plivali i smatram da smo svi pobjednici. Presretan sam i zadovoljan što sam po sedmi put prvi doplivao do Časnog krsta – rekao je Drljača.

Kao nagradu za svoju brzinu u preplivavanju rijeke Sane, on je od gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića dobio zlatnik koji s jedne strane ima motive rođenja Isusa Hrista, a s druge grb Republike Srpske, kao i jerusalimski krst u vijencu od cvijeća do kojeg je prvi doplivao.

Drljača je potom svoju nagradu poklonio Dušku Kaurinu iz prijedorskog ogranka Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Kaurin se zahvalio na poklonu i dodao da će zlatnik i Časni krst zauzeti počasno mjesto u prostorijama ovog udruženja u Prijedoru.

Treba reći da se među učesnicima po treći put našla i Prijedorčanka Nevena Rončević, koja je takođe preplivala rijeku Sanu.

Inače, u litiji i na obalama Sane, uprkos najavama da će biti poštovane epidemiološke mjere, bio je gotovo jednak broj i učesnika i posmatrača kao i prethodnih godina odnosno više od hiljadu ljudi.

Internet portal www.prijedordanas.com čestita svima koji su danas plivali za Časni krst i učestvovali u ovoj manifestaciji.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com