Osmogodišnji Vid i šestogodišnji Đorđe Radaković najmlađi su prijavljeni učesnici plivanja za Časni krst na Bogojavljenje u Prijedoru.

Obojica su prisustvovala večernjem bogosluženju u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru gdje ih je njihov otac Jovica, uz dozvolu Organizacionog odbora manifestacije, prijavio kao učesnike.

Prijedor: Spisak najodvažnijih koji su prijavljeni za plivanje za Časni krst na Bogojavljenje – FOTO

-Želio sam da moji sinovi osjete dio pozitivne atmosfere koja vlada među učesnicima i budu dio jedne lijepe tradicije u našem gradu koja se događa osmu godinu zaredom – kaže Prijedorčanin Jovica Radaković, jedan od redovnih učesnika dosadašnjih litija i plivanja za Časni krst u rijeci Sani, a to će se nastaviti i ove godine.

Dugogodišnji prijedorski sportista je dodao da očekuje da se ova manifestacija nastavi i u narednim godinama a Vid i Đorđe će, prema njegovim riječima, svoju pravu priliku za plivanje dočekati kada dovoljno stasaju za tako nešto.

Prijedor: Za bogojavljensko plivanje za Časni krst prijavljeno 48 muškaraca i jedna žena – FOTO

Inače, Vid Radaković je 2018. godine kao petogodišnjak već učestvovao u Bogojavljenskoj litiji.

Tada je sa ocem i ostalim učesnicima došao na obalu rijeke Sane gdje se umio vodom na Bogojavljenje a potom dao podršku svima koji su plivali.

PETOGODIŠNJI PRIJEDORČANIN VID RADAKOVIĆ NAJMLAĐI PRIJAVLJENI UČESNIK PLIVANJA ZA ČASNI KRST NA BOGOJAVLJENJE

Tekst i foto – www.prijedordanas.com