Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.107 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 160 osoba.

Radi se o 93 muških i 67 ženskih osoba, od kojih je 28 mlađe, 87 srednje i 45 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 61 osoba je iz Banjaluke, po devet iz Zvornika i Kozarske Dubice, sedam iz Gradiške, po šest iz Doboja, Pala, Prijedora i Prnjavora, po pet iz Laktaša, Teslića i Šipova, po četiri iz Bijeljine i Mrkonjić Grada, po tri iz Bratunca, Višegrada, Kotor Varoša, Ribnika i Čelinca, po dvije iz Broda, NOvog Grada i Han Pijeska i po jedna iz Gacka, Dervente, Ljubinja, Oštre Luke, Petrova i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se osobama starije životne dobi iz Banjaluke, Trebinja, Čelinca, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.581 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.923 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 24.715 osoba, a testirano je ukupno 172.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 582, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u opštim bolnicama 354.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.838 osobe, a nadzor je završen kod 124.079 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske