Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.375 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 177 osobe.

Radi se o 87 muških i 90 ženske osobe, od kojih je 17 mlađe, 117 srednje i 43 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta,50 osoba je iz Banjaluke, po 17 iz Bijeljine i Trebinja, po 14 iz Doboja i Prijedora, devet iz Kozarske Dubice, sedam iz Nevesinja, četiri iz Teslića, po tri iz Bratunca, Broda, Višegrada, Gradiške, Zvornika, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Sokoca, po dvije iz Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Čelinca i Šipova i po jedna iz Bileće, Gacka, Dervente, Modriče, Osmaka, Srpca, Stanara, Ugljevika, Foče, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o tri muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Doboja, Banjaluke i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.421 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.916* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 24.461 osoba, a testirano je ukupno 171.474 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 585, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u opštim bolnicama 355.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.741 osobe, a nadzor je završen kod 123.946 osobe.

Napomena: Na dan 12.01.2021. godine, naknadno su prijavljena dva smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (Prijedor i Kozarska Dubica).

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske