Povodom Dana Republike Srpske gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je prijem za Prijedorčane Kristijana Vujčića i Igora Paspalja.

O teškom životu mladića Kristijana Vujčića (26) koji je ostao bez posla, a ujedno brine o bolesnoj majci i hrani se u javnoj kuhinji, pisali su mediji prošlog mjeseca.

Vujčić kaže da mu je Pavlović saopštio da je dobio priliku za pripravnički staž, te da će mu finansijski pomoći oko plaćanja duga za struju.

-Grad Prijedor mi je pružio pomoć u vidu zaposlenja odnosno pripravničkog staža koji nisam obavio, jer sam diplomirao o temi reforma javne uprave, a nisam mogao naći zaposlenje u struci pa sam radio druge poslove kao što je skladištar i ostalo. Takođe, Grad Prijedor je spreman da mi pomogne u vezi sa plaćanjem duga za struju-rekao je Vujčić nakon prijema.

On se zahvalio Pavloviću i Gradskoj upravi Prijedor jer će pomoći da izađe iz teške situacije u kojoj se našao nakon što je ostao bez posla skladištara.

Gradonačelniku Pavloviću i Gradskoj upravi zahvalio se Igor Paspalj.

Podsjećamo, Paspalj je proglašen za najboljeg gitaristu na električnoj gitari u svijetu, u izboru američkog časopisa Svijet gitare.

Paspalj kaže da je pozitivno iznenađen pozivom gradonačelnika Pavlovića sa ciljem da mu oda priznanje za uspjeh.

-Divno priznanje, imao sam divan razgovor sa gradonačelnikom, mnogo hvala-rekao je Paspalj.

Dodao je da je njegov uspjeh pozitivna promocija grada na Sani i Republike Srpske.

-Zadnjih 15 dana kontaktiralo me oko 200 medija, među kojima su i oni iz Njemačke, Kanade, Amerike i bivše Jugoslavije, i svugdje se spomene ako ne Republika Srpska, onda Prijedor svakako mi je drago da se ime Prijedora pronese barem u našim muzičkim krugovima širom svijeta-istakao je Paspalja.

Gradonačelnik Dalibor Pavlović je nakon prijema izjavio da je sugrađaninu Igoru Paspalju zahvalio što je promovisao Republiku Srpsku i grad Prijedor.

-Moramo poštovati i cijeniti mlade ljude koji postižu uspjehe i njih ne možemo zaboraviti i moramo im iskazati poštovanje – rekao je Pavlović.

On je dodao da se na prijemu povodom Dana Republike Srpske našao i Kristijan Vujičić kojem će , kako je rekao, pomoći da izmiri tekuća dugovanja za režije i mogućnost da obavi pripravnički staž.

-Smatramo da svakom mladom čovjeku, pogotovo koji se kroz život bori sam moramo pomoći i pružiti priliku da se pokaže i dokaže i Gradska uprava je jasno orijentisana u tom pravcu. Svi mladi ljudi trebaju i moraju imati šansu – rekao je Pavlović.

www.prijedorgrad.org