Grad Izmir
Počasni konzulat BiH u Izmiru

Uvažena gospodo,

Ovim putem želim da Vam izrazim riječi najdubljeg saučešća povodom smrti NJ.E. Ahmeta Kemala Bajsaka. Vijest o smrti svakog čovjeka je teška i tužna jer je zauvijek nestao jedan ljudski život. Vijest da je umro prijatelj, uvijek ima dodatnu težinu.

Takva je bila i ova vijest koja je stigla u Prijedor da je preminuo g-din Bajsak koji je i zbog svog porijekla, a vjerujemo i zbog svojih plemenitih ljudskih osobina, bio veliki prijatelj BiH i njenih gradova među kojima je bio i Prijedor.

Imao je velike planove kada je bio jedan od inicijatora bratimljenja gradova Prijedor i Manisa , a bio je čest i rado viđen gost na našim svečanostima i izuzetan domaćin našim delegacijama koje su tokom boravka u Turskoj i učešća na tradicionalnom MESIR festivalu boravili u Izmiru i Manisi.

Sa druge strane, nikako ne možemo zaboraviti, pored iskrenih želja za uspostavljanje privredne i kulturne saradnje ove dvije lokalne zajednice , i pomoć koja je stanovnicima Prijedora iz Turske, tačnije Izmira i Manise ponuđena i pružena u vrijeme katastrofalnih poplava 2014.godine, a iza koje je bio g-din Kemal Bajsak.

Stoga ovom prilikom šaljemo riječi velikog žaljenja zbog gubitka našeg prijatelja, a ujedno Vas molimo da riječi saučešća prenesete i njegovoj porodici.

S uvažavanjem,

Gradonačelnik Prijedora
Dalibor Pavlović

www.prijedorgrad.org