Skupština grada Prijedora objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prisustva sjednicama Skupštine grada Prijedora u 2021. godini.

“Radi ostvarivanja načela javnosti u radu, u cilju jačanja neposredne i parlamentarne demokratije, radi boljeg izražavanja stavova građana, u cilju donošenja što kvalitetnijih odluka i drugih akata, javni poziv se upućuje nevladinim organizacijama, udruženjima građana, sindikatima i drugim subjetkima registrovanim u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Republike Srpske”, navodi se u pozivu.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. januara ove godine, a prioritet za dodjelu akreditacije imaju subjekti koji se bave pitanjima koja razmatra Skupština grada Prijedora.

Predsjednik Skupštine grada će zajedno sa predsjednicima odborničkih klubova utvrditi kojim će udruženjima biti odobreno prisustvo u 2021. godini, uvažavajući epidemiološku situaciju, elemente navedene u zahtjevima, te raspoloživo vrijeme i prostor.

Javni poziv

“Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva”, stoji u pozivu.

Sjednicama Skupštine grada Prijedora najčešće prisustvuju predstavnici Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja građana DON, Udruženja penzionera, sindikata i OEBS-a.

Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com