Na području Policijske uprave Prijedor, 1. i 2. januara 2021. godine, sprovedena je akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisan 461 učesnik u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 125 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 67 vozača, a isključen je i jedan vozač zbog odbijanja da se podvrgne testu na prisustvo opojnih droga.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko preko 1,5 g/kg, devet vozača i jedan pješak zadržani su lišenjem slobode.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako na vozače motornih vozila, tako i na pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da poštuju ograničenja brzine kretanja. Odgovornim ponašanjem doprinosimo svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija