Grupa građana koja je u Prijedoru organizovala novogodišnju humanitarnu tombolu prikupila je 3.000 evra za jednogodišnjeg Olivera Pal Gajodija iz Subotice koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za čije je liječenje u Budimpešti potrebno oko dva miliona evra.

“Tek je napunio godinu dana. Od svojih 12 mjeseci života, 10 je proveo na intenzivnoj njezi u bolnici. Boluje od rijetkog smrtonosnog sindroma SMA tipa jedan, koji je djelimično izlječiv, i terapija koju treba da primi košta dva miliona evra. Lijek se zove `Zolgensma`, znamo da se prima samo jedna doza i da na liječenje ide u Budimpeštu. Djevojčica Sofija iz Srbije za koju je skupljan novac primila je `Zolgensmu` u Americi i napreduje fantastično. Ona nije mogla da drži glavu, sada jaše konjića i koristi ruke i noge”, rekla je Srni predstavnik ove neformalne grupe humanitaraca Branka Stjepanović.

Ona je izrazila nadu da će ishod liječenja malenog Olivera biti uspješan, te da će time i oni, kao i mnogi Prijedorčani biti još ponosniji na to što su bili dio ove humanitarne akcije.

Stjepanovićeva je rekla da akciju smatraju uspješnom i da su, iako je dan bio veoma vjetrovit i nepovoljan za održavanje akcije na otvorenom, Prijedorčani još jednom pokazali humanost.

“Ono što je ostalo od donacija i bonova pokušaćemo da plasiramo putem licitacija na društvenim mrežama i nadam se da ćemo tako prikupiti još sredstava”, navela je Stjepanovićeva.

Ona je zahvalila svim donatorima iz Prijedora, Banjaluke i Doboja koji su pomogli da bude obezbijeđeno oko 950 bonova koji su nuđeni po cijeni od 10 KM i nosili vrijedne nagrade.

SRNA