Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 671 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 153 osoba.

Radi se o 72 muških i 81 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 85 srednje i 52 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Trebinja, 27 iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, devet iz Doboja, osam iz Višegrada, šest iz Zvornika, po pet iz Kalinovika, Modriče i Prnjavora, po četiri iz Broda i Laktaša, po tri iz Berkovića, Bratunca, Pelagićeva, Ribnika i Teslića, po dvije iz Bileće, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Foče i Čelinca i po jedna iz Dervente, Donjeg Žabara, Novog Grada, Novog Goražda, Pala, Prijedora, Stanara i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o sedam muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih je jedna osoba mlađe životne dobi (muškarac 32 godine).

Tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Doboja i po jedna osoba iz Prijedora, Trebinja, Bijeljine, Novog Goražda i Šamca).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.185 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.784 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 23.390 osobe, a testirano je ukupno 162.509 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 721, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 286, a u opštim bolnicama 435.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.849 osoba, a nadzor je završen kod 118.955 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske