Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović boravio je danas među mališanima Dječijeg vrtića “Radost”.

Mališani su pripremili priredbu i uz pjesmu i ples dočekali gradonačelnika. Obradovali su se paketićima, ali i predstojećim novogodišnjim praznicima.

Gradska uprava obezbijedila je paketiće za svu djecu u prijedorskim javnim i privatnim vrtićima, kao i za one koji se trenutno nalaze na Odjeljenju pedijatrije Bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Direktor vrtića “Radost” Gordana Jekić kaže da djeci ovo mnogo znači, s obzirom da je ovaj put izostala proslava Dječije nove godine.

– U znak zahvalnosti gradonačelniku, organizovali smo priredbu. Nadam se da su sva djeca srećna i zadovoljna – dodala je ona.

Nedostatak smještajnih kapaciteta najveći je problem vrtića u gradu na Sani. Gradonačelnik obećava da će gradska vlast u narednom periodu raditi na rješavanju tog problema.

– Radićemo na povećanju tih kapaciteta, kako se ne bi dešavalo da oko 200 djece ostane neupisano u vrtić, kao što je bio slučaj dosad. Želim da kažem da su djeca naše najveće bogatstvo i sve što radimo, radimo zbog njih – poručio je Pavlović.

Dječiji vrtić “Radost” broji oko 430 mališana, raspoređenih u nekoliko grupa, a u privatni oko 130 djece.

www.prijedorgrad.org