Na području Policijske uprave Prijedor, 25. i 26. decembra, sprovedena je akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U okviru akcije, u subotu 26. decembra, u vremenskom intervalu od 19,30 do 20,30 časova, na području Grada Prijedora, vršena je kontrola svih učesnika u saobraćaju po principu „lijevak“. U akciji su učestvovali i predstavnici Auto-moto društva Prijedor koji su vozačima dijelili promotivni materijal.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisano 516 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 119 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i zbog odbijanja vozača da se podvrgne alkotesiranju, iz saobraćaja je isključeno 68 vozača, kao i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Trinaest vozača zadržano je lišenjem slobode, od čega 10 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko preko 1,5 g/kg.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima puta, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

PU Prijedor