U jučerašnjem zemljotresu u Novom Gradu četiri objekta su skoro potpuno uništena, dok je u Prijedoru manja šteta registrovana na starijim i dotrajalim objektima.

Iz prijedorskog Vodovoda kažu da je voda i dalje neispravna za piće u većini naselja, ali da u bunarima više nije tako zamućena.

U Novom Gradu zbrajaju štetu, a novo podrhtavanje tla, građanima ne da mira. Nadležne službe obilaze područja najviše pogođena zemljotresom – Donje Vodičevo i Dobrljin. Na javnim objektima u Novom Gradu nema značajnijih oštećenja, a šteta je registrovana na 38 stambenih objekata.

– Od 38 stambenih objekata, imamo četiri na kojima je pričinjena tolika šteta da u njima više nije moguć život – kaže načelnik Novog Grada, Miroslav Drljača i dodaje da je formirana komisija za procjenu štete.

I u Prijedoru zbrajaju štetu. U naselju Pećani zemljotres je oštetio liftove u višespratnicama.

U ovom gradu je danas, uz posebne mjere opreza, radio i gradski vrtić.

Zaključak gradskog Štaba za vanredne situacije je da je u jučerašnjem zemljotresu registrovana manja materijalna šteta,

– Ustanovili smo i utvrdili da nema nekih većih šteta u našem gradu, to su samo pojedinačne štete na, uglavnom, starijim i dotrajalim objektima. Ono što je najbitnije je da nema žrtava i nema povrijeđenih – istakao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

Na pojedinim starijim objektima u Prijedoru urušeni su dimnjaci i ispucali zidovi.

RTRS