U Prijedoru je danas konstituisan novi saziv Skupštine grada, a za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Mirsad Duratović iz DF-a.

Za zamjenika predsjednika Skupštine grada izabran je Igor Kneginjić iz SP-a, za vršioca dužnosti sekretara Skupštine Željko Škondrić, a za zamjenika gradonačelnika Žarko Kovačević iz Ujedinjene Srpske.

Odbornici su danas, na prijedlog gradonačelnika, imenovali na period do 90 dana vršioce dužnosti načelnika odjeljenja Gradske uprave.

Na čelu odjeljenja za opštu upravu je Jasminka Murselović, za finansije Maja Kunić, za privredu i poljoprivredu Rade Rosić, za društvene djelatnosti Monja Kasalović, za prostorno uređenje Danijel Zrnić, a za boračko-invalidsku zaštitu Ranko Kolar.

Pavlović je rekao da će vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne odnose predložiti na narednoj sjednici jer do sada nije obavio uvid u stanje u tom odjeljenju.

“Do tada ću ovo odjeljenje voditi ja”, dodao je Pavlović.

Formirana je Komisija za izbor i imenovanje na čijem čelu je Duško Miletić /SPS/, njegov zamjenik je Azra Pašalić /PDA/, a članovi Goran Velaula /SNSD/, Igor Javorić /DNS/ i Nenad Mejakić /US/.

Početku sjednice prisustvovalo je 30 novoizabranih odbornika, budući da Milan Tubin iz SDS-a nije prihvatio mandat u lokalnom parlamentu, koji je nespojiv sa mandatom narodnog poslanika koji obnaša od 2018. godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon izbora predsjedniika Skupštine grada Prijedora, sjednicu su, bez obrazloženja, napustili i odbornici Zlatko Ritan, nezavisni odbornik koji je mandat osvojio na listi DNS-a, i Slavica Popović iz DNS-a, dok je odbornik DNS-a Goran Predojević otišao nakon izbora potpredsjednika Skupštine grada, obrazlažući to obavezama dežurstva na svom radnom mjestu u prijedorskoj Bolnici.

Oformljena su do sada tri kluba odbornika – SNSD-a, DNS-a i klub koji čine odbornici US-a i SP-a.

SRNA