U Prijedoru nije zabilježena veća šteta usljed zemljotresa koji su se osjetili i na ovom području, a oštećeno je nekoliko starih i dotrajalih objekata.

“Ustanovili smo da nema veće štete od zemljotresa koji su se osjetili danas i juče u našem gradu. Ono što je najbitnije jeste da nema žrtava i da nema povrijeđenih. Odlučili smo da djeca danas idu u vrtić, ali da ne spavaju u vrtiću i da sva vrata budu otključana, u slučaju nekih neželjenih događaja. Takođe, preporučili smo roditeljima da, ako ne moraju, ne dovode djecu u vrtić”, izjavio je danas novinarima u Prijedoru gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

Zbog zamućenja vode na dva bunara, voda i dalje nije za piće u naseljima Hambarine, Rizvanovići, Bišćani, Jugovci, dijelu Volara, Cikote, LJeskare, Gornja i Donja LJubija, Dubočaj, Raškovac, Puharska, Čejreci, Gašića naselje, Čirkin Polje, gornji dio Ulice 25. maja, Aerodromsko naselje, LJubičići i krak vodosnabdijevanja prema Kozarcu: Gornji Orlovci, Janjića Pumpa, Kozaruša, Kozarac, Trnopolje, Petrov Gaj i Kamičani.

“Nije svaki objekat ugrožen. Na primjer, u Gašića naselju smo imali situaciju da jedna kuća ima izraženu mutnoću, a dvije kuće pored nje nemaju. Mi smo dobili saznanja da to nije nepoznata stvar nakon zemljotresa i da je moguće da dođe do degradacije kvaliteta, a čak i da se smanji kapacitet vodosnabdijevanja”, rekao je novinarima direktor “Vodovoda” Vlado Reljić.

Direktori Dječijeg vrtića “Radost” Gordana Jekić rekla je Srni da je nakon jučerašnje preporuke gradonačelnika da djecu u vrtić dovedu samo roditelji koji nemaju nijednu drugu mogućnost da ih zbrinu, u sve objekte vrtića danas došlo 209 djece u odnosu na 346 koliko ih je boravilo juče.

“Generalno, mi u ovo doba godine obično imamo oko 230 djece od ukupno upisanih oko 430, jer su zimski mjeseci uobičajeno zbog raznih oboljenja takvi. Nama je zadovoljstvo da to u vanrednoj situaciji nije tako jer konstantno ove zime imamo oko 300 djece, što je znak da su djeca generlano dobrog zdravstvenog stanja“, rekla je Jekićeva.

Iz Gradske uprave pozvali su sugrađane da oštećenja na imovini prijave na broj telefona 121.

SRNA