Dječiji vrtić “Radost” Prijedor dobio je danas novo vozilo, namijenjeno isključivo za prevoz hrane, izjavila je direktor ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

“Mi smo imali samo jedno službeno vozilo i ono se do sada koristilo za sve potrebe vrtića, a sada ćemo imati vozilo koje će se koristiti isključivo za prevoz hrane, kako je i propisano”, rekla je Jekićeva Srni.

Za nabavku novog vozila vozila “fijat doblo” italijanska nevladina organizacija Udruženje “Program” Prijedor donirala je 8.000 evra, a razliku do 30.300 KM obezbijedio je grad Prijedor iz granta za obrazovanje.

Dragan Došen iz Udruženja “Program” Prijedor rekao je da je riječ o projektu koji godinama finansira regija Trentino Alto Adiđe i u okviru kojeg su, između ostalog, otvorena javna kuhinja u LJubiji, sanirani mokri čvorovi u osnovnim školama “Petar Kočić” i “Desanka Maksimović”, a sada nabavljeno novo vozilo za vrtić.

“Svake godine uspijevamo da ostvarimo kofinansiranje iz drugih izvora i tako uspijevamo dobiti i donatorska sredstva iz italijanske regije. Ovo vozilo za duži period rješava pitanje dostave hrane u javnoj predškolskoj ustanovi”, naveo je Došen.

Došen je naveo da Udruženje “Program” Prijedor već 23 godine radi i usko sarađuje sa lokalnim vlastima u Prijedoru na način da se predlažu ideje, diskutuje o prioritetima, obezbjeđuju donacije i da se realizuju projekti kojima se rješavaju konkretni problemi.

“Vozilo je danas stiglo. Slijedi dio posla u vezi sa dokumentacijom, a potom će u saradnji sa Gradskom upravom biti upriličena i zvanična primopredaja, nakon čega će vozilo biti u funkciji”, rekao je Došen.

SRNA