Prijedorski gitarista Igor Paspalj “u trci” je za nagradu za najboljeg ovogodišnjeg gitaristu svijeta. Renomirani svjetski časopis “Svijet gitare” kandidovao ga je kao virtuoza na električnoj gitari i on se za ovu nagradu takmiči među pet finalista.

Za Igora Paspalja možete glasati OVDJE

Svjetski, a naš. Prijedorčani Igor Paspalj, vrhunski gitarista, već je, zahvaljujući renomiranom časopisu „Svijet gitare“, upisan među pet najboljih ovogodišnjih gitarista svijeta. Da li će biti prvi, odlučiće internet glasanje na stranici časopisa, gdje je ovaj magistar gitare i studijski muzičar, rame uz rame s najboljim u svijetu.

– Ta nagrada se dodjeljuje tradicionalno od kada postoji časopisi “Gitar vorld” i “Gitar plejer” u kojima editori tih magazina biraju gitariste koji su te godine ostavili neki trag na osnovu naših Јutjub kanala i drugih referenci. Pretpostavljam da je možda moja najeća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći online guitar learning comunity na svijetu – kaže Paspalj.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući on lajn časovima gitare. Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši. Žali što zbog pandemije ovogodišnji finalisti ne mogu nastupati uživo.

– Svake godine finalisti su išli u London, nastupali na London gitar šou. Nažalost, ove godine sve je to svedeno onlajn, malo skromnije, ali i dalje je to ista ta nagrada, ista titula. uglavnom, vidjećemo – dodaje mladi gitarista.

Internet glasanje završava se 20. decembra u ponoć. Ovaj prijedorski gitarista već je pobjednik, jer je u svjetskom finalu.

RTRS