Mandate u Skupštini grada Prijedora na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je 10 političkih stranaka, jedan nezavisni kandidat i jedan predstavnik nacionalnih manjina, potvrđeni su rezultati CIK-a BiH.

SNSD je osvojo osam mandata, a slijede DNS sa šest i SDS sa tri.

Po dva mandata osvojili su Pokret za Prijedor, SDA, Ujedinjena Srpska, SPS, SP i PDP, a jedan mandat dobili su nezavisni kandidat Slađana Radaković i kandidat sa liste nacionalnih manjina Andrija Vukotić.

Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a dobili su Saša Bursać, Slobodan Javor, Goran Velaula, Aleksandar Gajić, Nikola Vujasinović, Dalibor Kos, Žarko Tatić i Aleksandar Milješić.

Iz DNS-a najviše glasova osvojio je aktuelni gradonačelnik Milenko Đaković, a slijede Zlatko Ritan, Goran Predojević, Slavica Popović, Mladen Radišić i Igor Javorić.

U SDS-u su to Biljana Knežević, Srđan Adamović i aktuelni narodni poslanik Milan Tubin.

Sa liste Pokret za Prijedor mandate su osvojili Mirsad Duratović iz DF-a, te Azra Pašalić iz PDA, SDA će predstavljati Mesud Trnjanin i Almasa Mušić, Ujedinjenu Srpsku Nenad Mejakić i Žarko Kovačević, SPS Duško Miletić i Miljana Kos, SP Igor Kneginjić i Nemanja Gruban i PDP Dalibor Grabež i Ranko Smiljanić.

Jedina promjena u odnosu na prvobitne rezultate nastala je među kandidatima SP-a nakon što je ponovljeno brojanje na nekim biračkim mjestima u Prijedoru.

Prema prvom brojanju, drugoplasirani na listi SP-a bio je Miladin Cvijić sa 511 glasova, dok je na trećem mjestu bio Nemanja Gruban sa 510 glasova. Prema ponovljenom brojanju, Gruban ima 510 glasova i dobio je mandat, a Cvijić ima 509 glasova, trećeplasiran je i nije osvojio mandat.

Za gradonačelnika Prijedora izabran je Dalibor Pavlović iz SNSD-a sa 15.351 glasom ili 45,14 odsto, dok je kandidat DNS-a Dragutin Rodić osvojio 12.210 ili 35,90 odsto glasova, a Maja Dragojević-Stojić iz SDS-a 6.446 ili 18,95 odsto glasova.

Na lokalnim izborima 2016. godine DNS je osvojio 10 mandata, SNSD sedam, SDS pet, SDA tri, PDP dva, a socijalisti, DF, SDP BiH i nacionalne manjine po jedan. Kandidate za gradonačelnika imali su DNS i SDS, gdje je Milenko Đaković pobijedio sa 22.277 ili 60,76 odsto glasova, dok je Dušan Berić dobio povjerenje 14.388 ili 39,24 odsto birača.

SRNA