srna-nova ivancica-novi radnici (1)Fabrika obuće “Nova Ivančica” iz Kozarca kod Prijedora zaposliće nova 24 radnika u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i programom USAID-a “Gold”.

Direktor “Nove Ivančice” Zoran Banjac rekao je da fabrika trenutno zapošljava 180 radnika, a da će nove radnike zaposliti, jer otvara novu proizvodnu liniju.

“Riječ je o novom proizvodu iz dječijeg programa `Frodo`, odnosno o dječijoj papuči”, rekao je Banjac novinarima u Kozarcu nakon potpisivanja ugovora o dodatnom zapošljavanju.

Direktor Agencije “PREDA-PD” Mišo Reljić rekao je da se ova firma duže vremena pripremala za uvođenje nove proizvodne linije za koju je potrebno osposobiti nove radnike.

srna-nova ivancica-novi radnici (2)“U ovoj početnoj fazi riječ je o 24 radnika, a ima nagovještaja da će ih biti potrebno i znatno više”, rekao je Reljić.

On je pojasnio da program USAID-a “Gold” ima više različitih mehanizama podrške privrednom sektoru.

“U ovom slučaju riječ je o finansijskoj pomoći za obuku radnika, izradu priručnika za rad u ovakvim pogonima i za angažovanje konsultanata i stručnjaka”, naveo je Reljić.

U kozaračkom pogonu hrvatske kompanije “Nova Ivančica” do sada su se mahom proizvodili gornji dijelovi obuće za austrijskog partnera “Pol Grin”.

SRNA