Preduzeća “Kozaraputevi” iz Banjaluke i “Prijedorputevi” iz Prijedora u vlasništvu Dragana Čorokala dobila su, 22 miliona maraka vrijedan posao sanacije magistralnog puta Prijedor-Banjaluka, saznaje portal CAPITAL.

Oni su na nedavno završenom tenderu koji su raspisali “Putevi Republike Srpske” bili jedini ponuđači sa ponudom od 18.803.412 KM ne računajući PDV.

To je samo šest maraka niže od procjenjene vrijednosti radova. Naime iz “Puteva” su u avgustu ove godine kada su raspisali tender procjenili vrijednost radova na 18.803.418 KM bez PDV-a.

U obrazloženju odluke o izboru, se navodi kako je ponuda prihvatljiva te kako zadovoljava kriterije iz tenderske dokumentacije.

Rok za završetak radova je 18 mjeseci od momenta uvođenja u posao.

Predviđeno je da budu urađeni pripremni radovi, radovi na elementima odvodnje puta, zemljani radovi, gornji sloj puta, saobraćajna signalizacija i oprema, kao i dodatni nepredviđeni radovi. Plan je da se radovi finansiraju iz kreditnih sredstava.

Podsjećamo, zbog poslova sa “Prijedorputevima” Nenad Nešić bivši direktor “Puteva Republike Srpske” je prijavljen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Nešića je krim policija MUP-a Srpske prijavila da je tom preduzeću pribavio imovinsku korist od nepunih 17 miliona maraka.

Iz MUP-a RS je ranije saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od maja 2018. godine do avgusta ove kao odgovorno lice u “Putevima” kršio Zakon o javnim nabavkama, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te zaključio Okvirni sporazum sa “Prijedorputevima” i još šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

capital.ba