Dvorište porodice Antonić iz prijedorskog naselja Tukovi i danas je poplavljeno vodom koja se sliva sa magistralnog puta Prijedor-Sanski Most.

Ukoliko kiša nastavi da pada Antonići strahuju da će im i ovaj put poplaviti temelj kuće i pomoćni objekti.

Srpskainfo je prije dva mjeseca pisala o problemu ove prijedorske porodice.

Tada su iz Javnog preduzeća “Putevi RS” koje je nadležno za održavanje magistralnih puteva obećali da će ovaj problem riješiti.

U svom saopštenju su naveli da će preduzeću koje je nadležno za održavanje ovog magistralnog puta naložiti da očisti upojne bunare, te ih izgradi još na ovom mjestu.

– Eto vidite da ništa nije od tada urađeno, nije niko ni dolazio od nadležnih i evo poplava u dvorištu – kaže ogorčeni Antonić.

Ovaj Prijedorčanin je izgubio svaku nadu u to da će nadležni nešto poduzeti u skorije vrijeme.

– Ne znam šta bih više rekao. Najbolje mi je da se odselim odavde iz ove kuće u kojoj sam rođen. Srušiće se sama ionako. Ne možemo mi tome ništa – smatra on.

Antonić je za Srpskainfo ispričao da je problem sa poplavom u njegovom dvorištu počeo prije 30 godina. Tada je u Ulici vojvode Stepe Stepanovića koja je na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, izgrađen trotoar.

Antonić tvrdi da je trotoar izdignut iznad visine njegovog dvorišta. Voda od padavina zadržava se na cesti ispred kuće Antonića i potom sva slijeva u njihovo dvorište. Inače u Tukovima nikada nije završena izgradnja kanalizacije, a na cesti ispred dvorišta Antonića je samo jedan slivnik koji ne može da primi svu vodu.

Prema riječima Antonića, prije nekoliko godina na teren je izlazio i republički inspektor koji je naložio da se na cesti izgrade još tri šahta. Tvrdi da ni to nije urađeno.

srpskainfo.com