Nakon što je Ajdin Mešić, kandidat Stranke demokratske akcije za odbornika u Skupštini grada Prijedora, zbog sumnje da regularnost izbornog procesa, podnio žalbu Centralnoj izbornoj komisiji, ponovo su prebrojani glasovi sa biračkog mjesta u Petrovu. Podsjećamo, riječ je o biralištu, na kojem je lično on glasao i na kojem prema prvim rezultatima nije imao nijedan lični glas. Nakon ponovnog brojanja, rezultati su znatno drugačiji.

– Nakon ponovnog brojanja utvrđeno je da imam 56 glasova na tom biračkom mjestu. Imam informaciju da su se žalili i drugi kandidati. Tražiću ponovno brojanje glasova i na drugim biračkim mjestima, jer je ustanovljeno da je bilo dosta nepravilnosti – istakao je Mešić.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić: Nemam nijedan lični glas na mjestu na kojem sam glasao

On smatra da bi svi oni koji imaju bilo kakve sumnje na izborni proces trebali to ispitati, kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

– Mislim da bi svi kandidati, ali i građani koji smatraju da su oštećeni, trebali uputiti svoje žalbe i prigovore CIK-u. Ako imamo demokratsko pravo da biramo, trebamo to iskoristiti – dodaje Mešić.

Mešić kaže da je njegov zahtjev za ponovnim brojanjem glasova na biračkom mjestu u Petrovu odbijen od strane Centralne izborne komisije, zbog, kako je navedeno, preuranjene reakcije. Uprkos tome, Gradska izborna komisija obavila je ovaj posao.

RTV Prijedor – Kozarski vjesnik