Mašinska škola Prijedor darovala je danas prijedorskom Domu zdravlja vizire koje su njeni učenici i profesori izradili na tri-de štampačima u školi.

Direktor Mašinske škole Prijedor Dijana Šobot rekla je da su učenici i profesori odmah po dobijanju tri-de printera od njemačkog GIZ-a zajedno krenuli u izradu vizira sa namjerom da ih poklone zdravstvenim radnicima i tako doprinesu borbi protiv virusa korona.

“Želim da zahvalim i kolegi profesoru Slobodanu Ivkoviću koji je zajedno sa tom djecom radio i poslije radnog vremena i subotom i nedjeljom, jer izrada ovog vizira traje šest časova. Oni su ovdje dali svoj maksimum kako bi napravili ovih 28 vizira koje smo danas poklonili. Ovi mladi ljudi će i dalje nastaviti da rade vizire i da ih poklanjaju zdravstvenim ustanovama i svima kojima su potrebni”, rekla je Šobotova novinarima u Prijedoru.

Profesor mašinske grupe predmeta Slobodan Ivković zahvalio je za pomoć firmama “Kolektor” i “Polis” od kojih su dobili folije, odnosno modele za štampu.

“Naš doprinos u školi je bilo podešavanje tri-de printera da dobijemo kvalitetne modele i nadam se da smo u tome uspjeli. Mi dobijamo dosta opreme koju treba uvesti u nastavu”, rekao je Ivković.

Direktor Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović pozdravila je aktivnost škole i uloženi trud i rad.

“Ovi viziri biće podijeljeni našem medicinskom osoblju koje je svakodnevno izloženo opasnosti u toku rada. Nadam se da ćemo i dalje sarađivati i da ćemo iznaći finansijska sredstva kojima ćemo pomoći učenicima ove škole da rade na izradi ovih vizira. Oni su pametni, talentovani i vrijedni i nadam se da će uspjeti realizovati i neke druge projekte”, poručila je Popovićeva.

SRNA