Rudar-Prijedor je osvojio jesenje počasti u Prvoj ligi Republike Srpske. Prijedorčani su na kraju zasluženo prvi, ali ih prava iskušenja tek očekuju u nastavku prvenstva.

Trener Boris Savić nije vodio ekipu u posljednjem kolu. Iako desetkovani zbog povreda i korone, Prijedorčani su slavili protiv Slobode 1:0 golom Luke Kulenovića iz penala u trećem minuto i tako su ovjerili prvo mjestou. Rudaru je prije starta šampionata nametnuta uloga glavnog favorita, iako je stručni štab često isticao da to nije realno jer su rivali veoma kvalitetni i opasni.

– U suštini kad se zna kakve smo sve probleme imali možemo da budemo zadovoljni. Osvojili smo 32 boda i ovaj saldo bi sigurno bio još uspešniji da smo bili efikasniji. Stvarali smo veliki broj šansi, ali je izostala realizacija i na tome ćemo sigurno raditi da u drugom dijelu budemo uspješniji. Da smo pogodili samo penale koje smo imali osvojili bi barem četiri do šest bodova više. Imali smo tu ulogu favorita, a od starta sam napominjao da svaki meč mora da se igra maksimalno i da se niko neće predati bez borbe. Na domaćem terenu smo često tražili rješenje za „bunkere“ . Većina ekipa, osim Modriče je dolazila da se brani a mi smo promašili previše šansi- rekao je Savić koji danas izlazi iz izolacije nakon što je preležao koronavirus.

Trener Rudara takođe navodi da u drugom dijelu očekuje bolje partije.

– Ekipa će se tokom zimskih priprema dodatno uigrati, ispravićemo neke nedostatke. Takođe, očekujem od Luke Kulenovića da eksplodira u nastavku. Ima zaista sjajan potencijal i očekujem da popravi našu realizaciju. Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Zvijezdu 09 što je dobro, a uz to i raspored nam je povoljan u drugom delu. Naime , dočekujemo prvog pratioca na našem terenu i uz to imamo još i utakmicu više na našem stadionu tako da smo optimisti. Trebamo nastaviti sa napretkom u igri i vjerujem da možemo da ostvarimo naše ciljeve – poručio je Savić.

Njegova ekipa je primila samo šest golova, a uz to se u strijelce upisalo 12 različitih igrača. Savić ističe da je liga sa 16 klubova dobila dobru ocenu.

– Ta činjenica da smo imali 12 strijelaca nam pokazuje koliko igramo timski. Što se tiče lige ona je veoma interesantna. I pred start sam istakao da će biti terena gde neće biti lako doći do bodova i to se potvrđuje. Sloboda je bila sjajna, sarađivao sam sa trenerom rivala Duškom Vraneševićem i znam koliko je posvećen poslu. Tu je i Leotar. Prenosi su donijeli popularizaciju i ostane li ovako za dve do tri sezone imaćemo još kvalitetnije takmičenje- poručio je Savić.

Nemanja Marić ističe da je ekipa tek na pola puta i da nema opuštanja.

– Drago nam je zbog jesenje titule, ali nema opuštanja. Mislim da smo mogli i morali da osvojimo još bodova, a propustili smo neke svoje šanse u Doboju ili Istočnom Sarajevu. Ipak i dalje sve zavisi od nas. Prvi smo i želimo tu i da ostanemo. Igramo veoma timski što se vidi po broju strijelaca,a sigurno je da ćemo nastojati da tokom zimskih priprema popravimo realizaciju. Imali smo puno utakmica na kojima nismo realizovali brojne šanse. Jasno je da je ovo kvalitetan tim koji je doživeo promjene na startu sezone tako da nam je trebalo vremena da se dodatno uigramo i vjerujem da ćemo biti još bolji u nastvku- poručio je Marić.

Rudar će raditi do početka decembra kada će ekipa otići na zaslužen odmor. Nakon toga biće određen datum starta priprema a svi u Prijedoru vjeruju da je došlo vreme da se ovaj klub vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Nakon analize uprava i stručni štab će donijeti odluku o eventualnim pojačanjima.

srpskainfo.com