ndcpd-follow up-mz-12aprilNansen Dijalog Centar (NDC) Prijedor organizuje drugi follow-up trening za predstavnike MZ Prijedora i Sanskog Mosta, 12. i 13. aprila 2014. godine, u Hotelu „Monument“, Mrakovica.

Follow-up trening se organizuje za dvadeset dva (22) učesnika sa ciljem poboljšanja inter-etničke, među-entitetske komunikacije i saradnje Prijedora i Sanskog Mosta, kao i jačanja ličnih kapaciteta, kapaciteta organizacija i MZ iz kojih učesnici dolaze, odnosno povećanja angažmana i aktivizma u lokalnim zajednicama, s fokusom na učešću omladine. Takođe, svrha ove aktivnosti je da učesnici nauče tehniku kompletnog projektnog ciklusa, od identifikovanja potreba i prioriteta u MZ, pa sve do definisanja projekta, realizacije, monitoringa, evaluacije i izvještavanja. Na kraju follow-up treninga učesnici će imati definisan inter-etnički projektni prijedlog koji će u narednom periodu realizovati, samostalno, ili uz podršku NDC Prijedor.

Učesnici na ovim aktivnostima su predstavnici MZ Prijedora i Sanskog Mosta koji su pokazali inicijativu, odgovornost i motivaciju da nastave svoj angažman kroz rad MZ. Učesnici su izrazili zadovoljstvo učešćenjem u aktivnostima NDC ističući kao najbitnije novo, usvojeno znanje, mogućnost razmjene informacija i iskustava iz rada i života MZ, kao i zahvalnost za mogućnost inter-etničke saradnje koja uključuje predstavnike MZ iz Prijedora i Sanskog Mosta.

Uz Tanju Milovanović iz NDC Prijedor, trener na ovoj aktivnosti je Tanja Slijepac, konsultantica i certificirani trener sa dugogodišnjim iskustvom.

Projekat NDC Prijedor je finansijski podržan od strane Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

NDC Prijedor