Protiv Nenada Nešića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske podnijelo je izvještaj zbog sumnje da je malverzacijama preduzeću „Prijedorputevi“ pribavio imovinsku korist od skoro 17 miliona maraka.

U MUP su rekli, navodeći inicijale, da se on tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

– On se sumnjiči da je od 8. maja. 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP „Putevi RS“, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio okvirni sporazum sa privrednim društvom „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor i u okviru njega zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj – rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Nešić se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385 maraka sa PDV-om.

srpskainfo.com