Gradska izborna komisija u Prijedoru potvrdila je da se do sada prijavilo dvadesetak lica koja ispunjavaju uslove da na lokalnim izborima glasaju putem kovid timova, te apelovala da se građani zaraženi virusom korona ili su u izolaciji prijave do sutra do 9.00 časova.

“Potrebno je da na papir napišu zahtjev za glasanje sa adresom stanovanja i da dokumentuju nalazom da su pozitivni na kovid 19 ili rješenjem o izolaciji, ličnom kartom, da sve to slikaju i pošalju na viber broj 065/814 479 najkasnije do 9.00 časova sutra da bi se moglo organizovati njihovo glasanje”, rekao je predsjednik GIK-a Željko Škondrić.

Škondrić je naveo da će na 130 redovnih biračkih mjesta moći da glasa nešto više od 82.000 glasača, a 2.700 putem pošte.

“U zgradi Gimnazije biće otvorena biračka mjesta za glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima, a tu će glasati lica koja imaju lični dokument, a ne nalaze se na spisku nigdje u BiH, odnosno na području grada Prijedora”, rekao je Škondrić.

On je dodao da će tu moći da glasaju i lica koja su greškom ili zloupotrebom prijavljena da glasaju putem pošte, a izjave da se nisu svojom voljom prijavili za takav način glasanja, kao i oni koji su prijavljeni za glasanje u odsustvu.

Škondrić je istakao i da će na terenu biti tri redovna mobilna tima koji će ići u ustanove i na tačno utvrđene adrese.

Na sutrašnjim lokalnim izborima u Prijedoru učestvuje 65 političkih subjekata i biće angažovano oko 1.500 posmatrača.

SRNA
Foto – ilustracija