nenad djeric na sportskom zadatkuPrijateljski susret u Krupi na Vrbasu između Rudar-Prijedora i Slobode iz Novog Grada imao je jubilarni karakter za, dopisnika Sportskog žurnala od prvog broja, svojevremeno iz rodne Kikinde, a potom iz Republike Srpske i BiH, Nenada Đerića, jer je to bio njegov 5.000-ti odgledani meč uživo u svim sportovima, po ličnoj evidenciji koju vodi preko 34 godine.

-Prva utakmica je simbolično upisana zato što je bila prva međunarodna u najvećem gradu na sjeveru Banata, u okviru kvalifikacija za 30. turnir UEFA, reprezentativni duel fudbalskih omladinaca, 10.aprila 1977. godine Jugoslavija-Rumunija 2:0 – kaže Đerić koji je posljednjih pet godina dopisnik „Žurnala“ i „Glasa Srpske“ iz Prijedora.

Najviše je posmatrao fudbalskih (1.882) i rukometnih (1.205) utakmica, a od klubova na rang-listi prvo mjesto zauzima OFK Kikinda sa 650. Slijede: ORK Kikinda 400, FK ŽAK (Kikinda) 394, ŽRK Kikinda 356, KK Kikinda 244, FK Crvena zvezda (Beograd) 216, VK ŽAK (Kikinda) 180, Rudar-Prijedor 136 itd.

Podsjetimo, Nenad Đerić je krajem prošle godine na tradicionalnom Izboru za najboljeg sportistu grada Prijedora, na prijedlog internet portala www.prijedordanas.com čiji je saradnik od početka rada, dobio povelju kao najbolji sportski novinar u gradu na Sani.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com