Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i predsjednik skupštine Zanatsko-preduzetničkog udruženja Prijedor Darko Bosančić potpisali su memorandum o saradnji.

Cilj ovog dokumenta je jačanje saradnje gradske administracije i privrednika, te pronalaženje rješenja za što bezbolnije prevazilaženje očekivane krize uzrokovane pandemijom virusa korona.

“Oni se svakako bore pod ovim uslovima velike pandemije koja je pokopila cijeli svijet, a uglavnom sa gradovima, opštinama i vladinim institucijama se nastoji naći rješenje koje će pomoći i njima u daljem poslovanju”, rekao je Đaković.

On je naveo da su memorandumom predviđeni razni benefiti za ovu djelatnost poput subvencija za kamate na kredite za održavanje proizvodnje i poslovanja, smanjenja cijena komunalnih usluga, ukidanje komunalne naknade za prvu godinu poslovanja.

“Moramo svi shvatiti da ovo više nije normalno vrijeme, već da jedni drugima moramo pomoći da se održe i privreda i ekonomija i zdravlje ljudi, jer bilo šta ako ne bude u skladu sa tim, imaće mnogi posljedice i još veće probleme u narednom periodu”, dodao je Đaković.

Predsjednik skupštine Zanatsko-preduzetničkog udruženja Prijedor Darko Bosančić je rekao da je ovaj sporazum jako bitan za male privrednike i zanatlije iz razloga što je u teškoj situaciji pandemije bilo malo podrške.

“Svi preduzeti koraci su povoljni za nas. Počevši od subvencija kredita pa do bolje saradnje sa gradskom upravom. Očekujemo da ćemo postići bolje rezultate, te da ćemo kroz krizu proći sa manje štete nego što smo je do sada trpjeli”, izjavio je Bosančić.

On je naveo da ovo uduženje ima oko 1.800 aktivnih malih privrednika koji od ovog sporazuma očekuju bolju situaciju za ljude koji i vode posao i za one koji žive od tog posla.

www.prijedorgrad.org