Demokratski narodni savez je uvijek vodio pozitivnu kampanju baziranu na programskim načelima od kojih ni jednom nije odustajao pa je tako i u ovoj izbornoj kampanji aktivnosti podredio razgovoru sa ljudima u skladu sa epidemiološkom situacijom na način da čuje od samih građana i ono što je bilo dobro u prethodnom periodu ali i ono na čemu treba više raditi u budućnosti.

Dosadašnji tok kampanje u kome su kandidati za odbornike i kandidat za gradonačelnika Prijedora Dragutin Rodić obišli sve mjesne zajednice i naseljena mjesta ali i privrednike, farme, poljoprivrednike, pokazao je da su ljudi zadovoljni dosadašnjim radom DNS-a, da će to izbori i pokazati, gdje će DNS i ovaj put osvojiti mjesto gradonačelnika i najveći broj odbornika. To će omogućiti da Prijedor nastavi dobrim putem koji je DNS uvijek gradio zajedno sa svojim građanima.

Pokazalo se na terenu da građani Prijedora prepoznaju politiku DNS-a, a stranka i kandidat za gradonačelnika su kao i uvijek vrlo otvoreni za svaku sugestiju jer kada se bavite javnim poslom morate biti spremni da trpite i kritike, ali u isto vrijeme i da čujete od naroda ono što je dobro kao i šta treba dalje uraditi.

Prema svemu tome pokazalo se još jednom da je DNS Prijedor na pravom putu da ostvari najbolji mogući rezultat na izborima. Garant toga su razgovori ne samo sa našim članovima već sa svim građanima, nevladinim organizacijama, sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima, sa ciljem upravo da se ljudima pojasni šta DNS i Dragutin Rodić kao budući gradonačelnik planira da radi u naredne četiri godine jer DNS i kandidat za Gradonačelnika vodi programsku kampanju i građani će to znati prepoznati.

Poslije 15. novembra osnovni zadatak DNS-a i gradonačelnika Dragutina Rodića biće da ponovo uspostavi političku stabilnost u gradu Prijedoru koja će biti osnov za sve druge poslove koje treba raditi i koje treba nastaviti.

Cilj je da ovo društvo i građane Prijedora, koje je nažalost politika dobrim dijelom podijelila, ponovo vratimo u jednu cjelinu i da kolektivnom energijom ovaj grad nastavi putem koji je najbolji za sve nas, za šta se DNS sve ove godine borio i zalagao.

NASTAVLJAMO ZA ŽIVOT I LJUDE PRIJEDORA!
Dragutin Rodić

*zakupljeni sadržaj*