Ciljevi i sadržaj prioriteta svih naših aktivnosti u narednom periodu moraju biti u funkciji stvaranja i unapređenja političke, bezbjedonosne, ekonomske i socijalne situacije. Predmet našeg djelovanja će biti na ekonomiji, zapošljavanju, investicijama i infrastrukturi, kao bazi, a iz baze će proizaći nadogradnja (kultura, sport, socijala i poboljšanje materijalnog položaja ugroženih kategorija stanovništva).

Osnov svega, opet podvlačim je stabilna politička situacija.

Ako stvaramo teoriju haosa teško da ćemo učiniti nešto dobro za građane. Kako političke turbulencije utiču na ekonomiju? Investitori ne prilaze BiH zbog krize. Politička kriza u BiH je konstantna, stranačka prepucavanja ne doprinose mogućnosti da BiH uđe u ozboljnije investicije i one nas zaobilaze (mišljenje poslovne zajednice i ekonomskihn analitičara. Isto vrijedi i za Prijedor.

U borbi za mandat 2020–2024. godine DNS će ponuditi Program koji će obuhvatiti sve segmenta života i konkretna riješenja. Biće koncipiran na realnim osnovama i ralnim mogućnostima i biće rezultat razgovora sa svim kategorijama stanovništva i njihovim razmišljanjima i prijedlozima.

Želim da postignem najširi mogući konsensus u Prijedoru. Ukoliko građani podrže politiku DNS-a mogu da obećam da ću realizovati sve ono o čemu smo se dogovorili i što smo usvojili. Težište će biti na uspostavljanju najbolje moguće saradnje sa Skupštinom grada kao preduslovom za sve druge aktivnosti.

Nastavljamo, Za ljude i život Prijedora
Dragutin Rodić

*zakupljeni sadržaj*