Stvaranje što boljih uslova za školovanje mladih, njihovo usavršavanje, stipendiranje, napredovanje i po završetku obrazovanja zapošljavanje, neki su od ciljeva za koje će se zalagati doktor medicine Bojan Radulović, kandidat za odbornika Demokratskog narodnog saveza.

– U gradskom budžetu trebalo bi da bude što više ulaganja u sport, popravku sportske infrastrukture, napredovanje prijedorskih sportskih klubova, da naš „Rudar“ i „Mira“ igraju Premijer ligu, da odlazimo na stadion i djecu sklanjamo sa ulice. Naravno, zdravstveni sektor mora biti sad u prvim redovima, s obzirom na pandemiju virusa korona. Kao zdravstveni radnik, i sam sam preležao taj virus. Moramo biti dovoljno osviješteni da bismo stvorili adekvatne uslove za sprečavanje širenja zaraze, jer ništa nam u ovom trenutku nije važnije od zdravlja – rekao je Radulović na druženju koje je organizovao Mjesni aktiv žena DNS-a Prijedor dva – Urije.

Članice ovog aktiva dale su punu podršku kandidatu DNS-a za gradonačelnika Prijedora Dragutinu Rodiću, nosiocu odborničke liste Milenku Đakoviću i drugim kandidatima za odbornike u Skupštini grada, koji su predstavili dio svojih programskih opredjeljenja.

Mladen Radišić, odbornički kandidat i predsjednik Mjesnog odbora DNS-a Prijedor 2, rekao je da su se okupili na poziv Mjesnog aktiva žena ove stranke, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera.

– Kao kandidat Mjesnog odbora Prijedor 2, u gradskoj skupštini ću se zalagati za bolji život mještana Urija, da se završe infrastrukturni projekti, od kojih neki startaju već sutra. Cilj mi je, ako dobijem povjerenje glasača, da pokušamo završiti sve što je kandidovao Savjet ove mjesne zajednice – rekao je Radišić.

U ime domaćina, Aktiva žena DNS-a Prijedor dva, prisutne je pozdravila Marijana Kragulj. Ona je rekla da ovaj aktiv broji preko 500 članica, a da su im aktivnosti u ovoj godini bile otežane zbog pandemije virusa korona.

– Zbog Kovida-19 nismo bile u mogućnosti da se sastajemo često kao ranijih godina, ali nadamo se da će se epidemiološka situacija popraviti te da ćemo biti u mogućnosti realizovati neke od planiranih aktivnosti – rekla je Kraguljeva.

RTV Prijedor – Kozarski vjesnik

*zakupljeni sadržaj*