Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” organizuje sutra i prekosutra edukaciju profesora srednjih škola uključenih u projekat “Jačanje socijalnih inovacija i preduzetničkog duha učenika srednjih škola korištenjem inovativnog sistema učenja”.

Riječ je o inovativnom sistemu obrazovanja koji podrazumijeva primjenu novog didaktičkog sredstva – edukativnog programa u okviru predmeta koji se odnose na preduzetništvo i ekonomiju u 14 srednjih škola.

“Razvijen je edukativni softver koji uključuje inovativni sistem učenja iz oblasti preduzetništva, a za koji smatramo da je može biti od velike pomoći u održavanju nastavnog procesa”, saopšteno je iz ove agencije.

Dvodnevnoj edukaciji prethodio je info-dan gdje su za 40-ak predstavnika obrazovnih ustanova, relevantnih nevladinih organizacija i socijalnih preduzetnika iz BiH predstavljene dosadašnje faze projekta, primjeri socijalnih preduzetnika koji uspješno djeluju na prostoru BiH i nacrt zakona o društvenom preduzetništvu u čijoj pripremi Agencija “PREDA-PD” učestvuje kao savjetodavni član.

Projekat provodi “PREDA-PD” u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, a implementira se u partnerstvu sa 17 organizacija iz devet zemalja, gdje su Agencija “PREDA-PD” i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske partneri iz BiH.

Finansira se iz Dunavskog transnacionalnog programa EU 2014-2020 i traje od 1. septembra 2018. godine do 31. avgusta iduće godine.

SRNA