U ulicama Rade Kondića i Omladinskoj u Kozarcu počeli su radovi na rekonstrukciji dok je u zaseoku Matrići u Trnopolju počelo asfaltiranje puta.

Radove finansiraju Grad Prijedor i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, a u Matrićima većim dijelom učestvuju sami mještani.

Radove su obišli gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić, kandidat za gradonačelnika Dragutin Rodić te odbornici u lokalnom parlamentu Mesud Trnjanin i Sabahudin Garibović.

-Trenutno se rekonstruiše se i asfaltira veliki broj ulica širom grada Prijedora. Ovog trenutka se radi negdje oko 50 saobraćajnica tako da je to jedan veliki građevinski poduhvat u kojem učestvuju mnogi. Najveći dio posla od toga radi grad Prijedor, a u dijelu grada kojem pripadaju Kozarac i Trnopolje radi se u saradnji sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH – rekao je Đaković.

Dragutin Rodić kandidat za Gradonačelnika Prijedora izjavio je: “Mi smo danas u Kozarcu sa razlogom da vidimo kako teku radovi na rekonstrukciji ove dvije ulice ali i iz drugih razloga, da porazgovaramo građenima Kozarca. Da se upoznamo sa aktuelnom situacijom i to je vrlo bitno u ovo predizborno vrijeme, da razmjenimo stavove i mišljenje.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Prijedo Mesud Trnjanin je istakao da su gradski organi ove stranke i zvanično podržali kandidaturu Dragutina Rodića iz DNS-a za gradonačelnika Prijedora.

-Pozivamo sve one građane koji glasaju 15. novembra ili oni koji glasaju putem pošte da zaokruže Dragutina Rodića za gradonačelnika te kandidate SDA stranke za odbornike. Zašto Dragutin Rodić, zašto DNS. Već duži niz godina imamo izuzetno dobru saradnju sa kandidatima, odnosno sa aktuelnim gradonačelnikom Đakovićem i budućim gradonačelnikom Rodićem. Ta saradnja je dobra kada je lokalni dio u pitanju, kada je Prijedor u pitanju, kada je problematika Bošnjaka povratnika u pitanju, ne samo u Kozarcu nego na cijeloj teritoriji Grada. Imaju izuzetno dobro razumijevanje, imali su do sada, imaće i ubuduće – rekao je Trnjanin.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić naglasio je da je ovo još jedan projekat u realizaciji koji je dogovoren sa Federalnim ministarstvom koje vodi Edin Ramić.

-Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH je sudjelovalo u brojnim projektima. Trenutno se realizuje šest projekata na području Prijedora koje zajedno rade grad i ovo Ministarstvom i Grada Prijedora i nadamo se da će i u buduće podržavati. Drago nam je da su i građani prepoznali i podržali vid saradnje grada i Ministasrtva i da je mofuće napraviti i realizovati zajedničke projekte. Isto tako pozivam sve građane da izađu na izbore i da podrže razvoj, da podrže mlade i da podrže Dragutina Rodića kao kandidata za gradonačelnika Prijedora – rekao je Mešić.

Završetak radova u ulicama Rade Kondića i Omladinskoj u Kozarcu te u zaseoku Matrići u Trnopolju planiran je do kraja sedmice.

Tekst i foto – Nijaz Huremović – www.prijedordanas.com

*zakupljeni sadržaj*