rudar prijedor-trening-lastaPripreme fudbalera Rudar-Prijedora za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, i u snježnim uslovima teku po planu. Prvotimcima su se priključili golman Dalibor Kozić, koji je imao problema zbog prehlade, kao i napadač Danko Pavković, u iščekivanju svih potrebnih papira iz prvoligaša Srbije, Inđije, odnosno brisovnice i sertifikata. Traži se protivnik za još jednu provjeru, prije odlaska u susjednu Hrvatsku.

-Od subote deset dana boravićemo na pripremama u Makarskoj, gdje ćemo odigrati četiri-pet kontrolnih utakmica. Imamo informacije da bi nam mogući rivali mogli biti Slavija (Istočno Sarajevo), Neretvanac (Opuzin) i drugi tim splitskog Hajduka – kaže šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Zanimljiv prijedlog uputili su Prijedorčani izvršnom sekretaru Fudbalskog saveza Republike Goranu Čejiću. Želja im je da u generalnoj provjeri, po povratka su obala Jadranskog mora, 28.februara, na otvaranju novog rekonstruisanog terena Gradskog stadiona ugoste mladu reprezentaciju RS do 23 godine, te ostaje da se vidi hoće li selektor Branimir Tulić okupiti svoje izabranike i upriličiti spektakl za poklonike „najvažnije sporedne stvari na svijetu“.

-Izmirili smo 1.000 KM duga prema FS RS, sekretar Zijad Čanić je platio sam svoju kaznu od 300 KM, a i dio obaveza prema Područnom fudbalskom savezu Prijedor smo ispunili, te nemamo nikakvih problema oko registracije igrača – naglasio je predsjednik kluba Goran Bojić, koji se sa sponzorima trudi da stvori ekipi i struci maksimalne uslove za rad.

„Rudare sa Sane“ napustio je napadač Rastko Rokvić, koji je prešao u redove komšija Kozare iz Gradiške, koja poslije prvog dijela takmičenja ima 24 boda, koliko i Rudar-Prijedor, dva manje od jesenjeg šampiona trebinjskog Leotara.

N.Đerić/A.Drakulić