Grad Prijedor danas je domaćin ekipnog Prvenstva Republike Srpske u krosu koje se održava na Aerodromu “Urije”.

Organizatori takmičenja koje je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš su Atletski klub “Prijedor” i Atletski savez Republike Srpske.

-Prijedor je ponosni domaćin još jednog značajnog sportskog takmičenja, ovoga puta u kraljici sportova atletici. Nadam se da će sve tri konkurencije današnji rezultati biti odlični i da će biti zadovoljne ekipe koje su ovdje došle, a naš grad im želi dobrodošlicu i drugi put – rekao je Miljuš.

Predsjednik Atletskog saveza RS Duško Ivičić izrazio je zadovoljstvo što je AK “Prijedor” pristao da organizuje ovo ekipno prvenstvo u krosu.

-Zadovoljan sam jer nam u ovoj teško situaciju znači sve i jedno takmičenje da bi zadržali atletičare i sportiste da se bave ovim sportom, a sa druge strane ovo je ujedno velika promocija za grad Prijedor, za atletiku i sport uopšte istakao je Ivičić.

Dugogodišnji trener AK “Prijedor” Zoran Radinović rekao je da je na takmičenje došlo devet klubova iz cijele RS sa 30 ekipa u svim kategorijama odnosno ukupno oko 130 atletičaara.

-Ovdje su svi vodeći klubovi što se tiče kros trčanja srednjih i dugih staza – naveo Radinović.

On je dodao da je u aktuelnim epidemiološkim uslovima bilo teže organizovati takmičenje, ali da je lijepo da se djeca druže i da se fizičke aktivnosti odvijaju.

Ekipno Prvenstvo RS u krosu se održava u kategorijama pionira, juniora i seniora u obje konkurencije a za najblje su predviđeni pehari.

Na samom početku održane su i dvije revijalne trke najmlađih Prijedorčana, polaznika Škole atletike.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com