Kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović kaže da je otkrivanju aparata za snimanje u njegovoj kancelariji prethodila priča po gradu da će biti objavljeni njegovi razgovori koji će ga diskreditovati.

Naime, Pavlović je juče na klima uređaju u svojoj kancelariji filijale Fonda zdravstvenog osiguranja u Prijedoru u kojoj je rukovodilac, pronašao uređaj za snimanje tona.

On je novinarima ispričao da je ovaj uređaj pronašao sasvim slučajno.

– Juče sam oko dva sata došao u kancelariju i razgovarao na mobilni telefon. Hodao sam kroz kancelariju i razgledajući po njoj slučajno sam na klima uređaju koji je iznad vrata ugledao ćošak malog crnog predmeta za koji nisam znao šta je. Popeo sam se na stolicu i ugledao aparat koji je sličan diktafonu ili snimaču. Istog trenutka mi je prošla kroz glavu priča koja je kružila po gradu i pozvao sam MUP da dođu i vide šta je – priča Pavlović.

On dodaje da su policijski službenici izvršili uviđaj u njegovoj kancelariji, te da je snimač odnesen u Tužilaštvo kako bi se otkrili mogući otisci, ali i sadržaj na njemu.

Pavlović ističe da se u tom momentu zabrinuo za sebe, ali i svoju porodicu. Međutim, priče koje su do njega došle kako on kaže „iz kafana“, mogle su nagovjestiti ovako nešto.

– Nimalo ugodna situacija u kojoj sam se našao, jer već u poslednjih sedam dana gradom se priča kako će par dana prije izbora biti objavljeni neki moji razgovori kako bi me diskreditovali u izboru. Ja to nisam tako shvatao i pretpostavljao sam da se prisluškuje telefon. Iz dana u dan te informacije su dolazile sa više strana – tvrdi Pavlović.

On dodaje da ne može sa sigurnošću tvrditi da je motiv za prisluškivanje njegova kandidatura za izbor gradonačelnika Prijedora.

– Ne znam šta je razlog, plašim se da je motiv političke prirode zbog svih priča koje su kružile po gradu, jer moji saradnici iz Fonda zdravstvenog osiguranja nemaju nikakav motiv po mom mišljenju, funkcionišemo kao jedna porodica i ni na koga od njih ne sumnjam. Samo mogu pretpostaviti da je političke prirode zbog moje kandidature, ne mogu reći ko i šta, jer ni na koga ne sumnjam i nadam se da će u što skorijem roku policija pronaći počionice i da će pronaći otiske ili bar nešto što bi moglo ukazati ko je počinitelj kako bi ja mogao biti miran, ali i javnost Prijedora – poručio je on.

Pavlović ističe da bi volio da se prije izbora utvrdi ko je postavio snimač.

– Filijala Fonda nema kamere ni portira, postoji mogućnost da je neko u vrijeme pauze, od 10 do 10.30 sati kada nikog nema u kancelarijama prešao malu fizičku prepreku na stepenicama i to uradio, ali to ne mogu da tvrdim sa sigurnošću, to će istražiti MUP – kaže on.

Prema nezvaničnim informacijama, uređaj koji je Pavlović pronašao na klima uređaju u svojoj kancelariji ima memorijsku karticu i aktivira se na zvuk u prostoriji.

EuroBlic-srpskainfo.com