Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske Mišo Papak osvojio je veoma zapažane rezultate na nedavnom takmičenju u krosfitu u Bugarskoj, a upravo se sprema za takmičenje za fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu.

Mišo u razgovoru za Srpskainfo priča da je krajem septembra ove godine učestvao na „Internacional Bulgarian crossfit championship“ i da se takmičio u „elit“ kategoriji, poznatijoj kao „kategorija onih koji mogu“.

U veoma ozbiljnoj konkurenciji, ovaj Prijedorčanin je zauzeo četvrto mjesto, a zaostajao je samo pet bodova za trećeplasiranim Bugarinom koji je prošle godine napravio zapažene rezultate na Svjetskom krosfit takmičenju.

– Krosfitom se bavim oko tri godine. To je prilično kratak vremenski period ako uzmemo u obzir činjenicu da se većina elitnih takmičara bavi mnogo duže ovim sportom, što me dodatno čini ponosnim na rezultate koje sam do sad napravio i daje mi motivaciju za dalje napredovanje – rekao nam je ovaj pripadnik SAJ.

Kada je riječ o uspjesima koje je postigao u ovoj disciplini, ističe da je posebno ponosan na pomenuto takmičenje u Bugarskoj, gdje je u veoma jakoj konkureniciji ostvario jak rezultat.

– Na ovom takmičenju učestvovalo je 20 najspremnijih atleta sa naših prostora i zauzeo sam četvrto mjesto, a samo pet bodova sam zaostajao za trećim mjestom. Učesnici na ovom takmičenju su neki od najboljih u Evropi u ovoj disciplini – pojašnjava Mišo.

I nakon takmičenja u Bugarskoj, Mišo je nastavio sa jakim treninzima, jer se priprema za kvalifikacije za „Crossfit games“, a to je svjetsko prvenstvo u krosfitu koje će biti održano u oktobru ove godine u Americi.

– Takmičenje traje šest dana, a pobjednik nosi titulu fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu. Takođe se spremam i za „Athens throwdown“, jedno od najvećih takmičenja u Evropi, na koje sam se plasirao prošle godine – ističe on.

Kaže da mu je jedan od motiva bavljenja ovim sportom da predstavi svoju zemlju i Ministarstvo unutrašnjih poslova na najbolji mogući način, svojim ponašanjem, radom i rezultatima.

Ističe i da naporna i veoma složena obuka u SAJ svakako pomogla da dođe do što boljih rezultata na svim takmičenjema na kojima je učestvovao.

– Velika je čast i ponos biti pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, ali to sa sobom nosi veliku odgovornost i obaveze. Obuka u jedinici je konstantna, kompleksna, a često jako teška i naporna. Usko specijalizovane vještine i znanja koja sam stekao od iskusnih instruktora moraju biti na najvišem nivou da bi se obavili svi zadaci koji se stave pred jedinicu i pojedinca – rekao je Mišo.

Međutim, ističe da upravo te obuke, vještina i znanja koja je stekako u SAJ mnogo pomažu tokom treninga i takmičenja.

– Tokom selekcije i obuke u jedinici se često mogao čuti moto: „Oni koji mogu, oni ostaju – koji ne mogu, odustaju“ – tim motom se vodim tokom treninga i takmičenja, ali i života – istako je Mišo.

I nakon takmičenja u Americi kaže da neće odustati od krosfita.

– Rad u SAJ i podrška koju dobijam od kolega i nadređenih mi mnogo znači. Trudiću se i da na svim takmičenjima predstavim MUP u što boljem svetlu i da ostavarim što bolje rezultat – poručio je u razgovoru za Srpskainfo pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srpske Mišo Papak.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su ponosni na rezultate koje Mišo ostvaruje na takmičenjima i na način na koji predstavlja njihovo ministarstvo u svijetu.

OD PLIVANJA DO GIMNASTIKE
Mišo nam je objasnio da su trenizni i takmičenja u krosfitu veoma teški i traže puno posvećenosti.
Krosfit je kombinacija više sportskih disciplina kao što su plivanje, trčanje, biciklizam, dizanje tegova, gimnastika, veslanja, i još ima drugih disciplina. Kada se pripremate za takmičenje, svakoj od ovih disciplina trebate posvetiti dosta vremena – pojasnio nam je Mišo.

EuroBlic-srpskainfo.com