plivacki klub delfin-pocetak rada (2)Plivački klub “Delfin” Prijedor traga za rješenjem kako da radi u kontinuitetu cijele godine, ali grad Prijedor nema zatvoreni bazen, a s bazenima u Banjaluci nisu nađeni odgovarajući uslovi, rekao je predsjednik kluba Igor Suvajac.

“Od Gradskog olimpijskog bazena Banjaluka tražili smo dva termina vikendom, ali večernji termini koje smo dobili ne odgovaraju nam zbog putovanja. Ostali bazeni u Banjaluci nisu pogodni za rad – Fortuna zbog nepravilnog oblika, a Šeher zbog higijenskih razloga”, rekao je Suvajac Srni.

Prvi plivački klub u Prijedoru osnovan je prošle godine i radio je tokom ljeta u otvorenom bazenu u naselju Pećani, uz najave da raditi u Prijedoru dok to vremenske prilike dozvoljvaju, a da će nakon toga voditi članove na treninge u Banjaluku dok ne bude završen i zatvoreni bazen u Prijedoru.

“Gorući problem su finansije. Grad Prijedor pomaže mnoge klubove i, uprkos dobroj volji da nam se izađe u susret, oni nisu bili u stanju da nam pomognu. Mi i dalje tragamo za rješenjem, naš klub i dalje postoji i znamo da grad sa ovolikim brojem stanovnika zaslužuje plivački klub”, dodao je Suvajac.

Osim Plivačkog kluba “Delfin”, koji je registrovan u Osnovnom sudu Banjaluka, u Prijedoru postoji i škola plivanja “Akva” koja, takođe, radi samo u ljetnim danima na otvorenom bazenu na Pećanima.

U budžetu grada Prijedora za 2015. godinu planirano je 1.052.000 KM za aktivnosti u fizičkoj kulturi, od čega 270.000 KM za sportske klubove po programima, a 50.000 KM je rezerva za sportske aktivnosti.

SRNA