Policijskoj upravi Prijedor, dana 18.10.2020. godine, oko 12.20 časova, prijavljeno je da je u mjestu Međeđa, opština Kozarska Dubica, došlo do međusobnog sukoba migranata, te da je više lica povrijeđeno.

Utvrđeno je da je u sukobu ilegalnih migranata porijeklom iz Pakistana, Avganistana i Bangladeša, povrijeđeno šest lica.

Tri migranta sa teškim tjelesnim povredama prevezena su u JZU Bolnica Gradiška, dok su tri lakše povrijeđena migranta vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Kozarska Dubica, gdje im je ukazana medicinska pomoć.

O navedenom je obaviješten Terenski centar za strance Banja Luka i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem nalogu se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rsvjetljavanja okolnosti sukoba i nanošenja tjelesnih povreda.

Na licu mjesta, gdje se trenutno nalazi više desetina migranata, u toku je uviđaj, a pripadnici Jedinice Žandarmerije PU Prijedor, zajedno sa pripadnicima Granične policije BiH, tragaju za migrantima koji su nakon sukoba napustili lice mjesta.

PU Prijedor
Foto – ilustracija