Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izjavio je danas da je Prijedor odabran za zvaničan početak predizborne kampanje DNS-a jer je primjer kako se vlast predvođena DNS-om odnosi prema gradu i građanima i kako se u prvi plan stavlja briga za ljude koja je iznad politike i fotelja.

“Grad Prijedor je jedno od najpoželjnijih mjesta za ulaganja u ovom dijelu Evrope i cijeloj Republici Srpskoj, a tome je doprinio Dragutin Rodić kao najbliži saradnik i aktuelnog i prethodnog gradonačelnika Prijedora i učinio da grad Prijedor bude ovo što je danas”, rekao je Nešić novinarima.

On je izrazio uvjerenje u pobjedu u Prijedoru, kako za dužnost gradonačelnika, tako i po broju odbornika u lokalnom parlamentu, te dodao da DNS nastavlja da se brine za dalji razvoj Prijedora, za ljude i za život, a ne za funkcije i mandate.

“Prvi sam ukazivao na problem korone, kako po zdravlje ljudi, tako i po ono od čega živimo. DNS je upoznat da ovdje oko 4.500 ljudi zavisi od ugostiteljstva i mi ćemo kroz klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložiti mjere da im se ekonomska situacija učini podnošljivijom”, najavio je Nešić.

Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Dragutin Rodić izjavio je da DNS ima dva cilja i da je čvrsto uvjeren da će ostvariti oba, odnosno da će DNS imati gradonačelnika Prijedora i ponovo najjači klub odbornika u Skupštini grada.

“Imamo moćnu infrastrukturu i kapital od 12.700 glasova sa prethodnih izbora. Mislimo da smo radom i ponašanjem ponovo zaslužili povjerenje građana. Politička stabilnost, ekonomija i zapošljavnje, infrastruktura i socijalna politika su bazne politike iz kojih će proizađi sve druge, a vjerujemo da će građani prepoznati ko je 16 godina brinuo o gradu i zašto je došlo do zastoja u posljednje dvije godine”, poručio je Rodić.

SRNA

*zakupljeni sadržaj*