Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 716 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 242 osobe u Republici Srpskoj.

U posljednja 24 sata prijavljena su dva smrtna slučaja, a riječ je o muškarcima starije i srednje dobi iz Šipova i Petrova.

Epidemiolog Jela Aćimović rekla je da Banjaluka ponovo ima najveći broj zaraženih, 43, zatim Pale, koje imaju 23 nova slučaja zaraze.

Iz Istočnog Novog Sarajeva 20, 19 iz Istočne Ilidže, 17 iz Zvornika, 15 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, po deset iz Trebinja i Šipova, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, sedam iz Sokoca, po pet iz Srpca i Čelinca, po četiri iz Kotor Varoši i Foče.

Po tri zaražene osobe su iz Kozarske Dubice i Novog Grada, po dvije iz Bileće, Vlasenice, Gradiške, Dervente, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke i Teslića, te po jedno lice iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Goražda, Ribnika i Rudog.

Riječ je o 133 muške i 109 ženskih lica, od kojih je 53 mlađe, 159 srednje i 30 lica starije životne dobi.

Nezavisne novine