Žeravica: JEDINSTVO – OMARSKA 1-2
Janjić ‘12 – Panić ‘52, Romanić Darko ‘66

Sudija: Mitrović Slaviša (Šamac)
Žuti kartoni: Behara, Đakušić, Škorić, Kovljen, Dujaković, Stjepanović (Jedinstvo) Grahovac, Stojnić (Omarska)
Crveni karton: Petrović Ognjen (Jedinstvo) u 25.minutu

Jedinstvo: Đakušić 6, Stjepanović 6, Janjić 7 (Bakić 6), Đorđić 6 (Hamzić -), Škorić 6,5, Dujaković 6,5, Banjac 6, Petrović 5, Behara 6, Kondić 6,5, Kovljen 6. Trener: Željko Vranješ.

Omarska: Jokić 6,5, Lajić 7, Romanić B 7 (Nišević D -), Ratković M 7, Anđić 7, Grahovac 7, Zdjelar 7 (Romanić Darko 7,5), Vračar 7, Krecelj 7 (Stojnić -), Panić 7,5 (Romanić Dragan -), Rosić B 7 (Marmat 7). Trener: Milenko Vuleta.

Omarska je kao gost u velikom derbiju drugoligaškog zapada savladala Jedinstvo u Žeravici sa 2:1 i napravila veliki korak ka jesenjoj tituli.
Derbi je odigran bez gledalaca, a Omarska je u svemu nadvisila svog protivnika i zasluženo pobjedila. Počelo je otvoreno sa obe strane, a domaći u 12 mjestu odigravaju jednu preciznu akciju i preko mladog Janjića dolaze u vođstvo. Jednu nabačenu loptu u šesnaesterac, Kovljen je lijepo glavom spustio na penaltik, a tu se našao Janjić i preciznim udarcem savladao nemoćnog Jokića.

Od tog trenutka, Jedinstvo se povuklo, a Omarska je kompletno težište igre prebacila pred gol domaćina. Istina, domaći su se dobro postavili i nije viđeno mnogo stopostotnih prilika. Treba izdvojiti pokušaj Panića iskosa sa desne strane, ali lopta je fijuknula kraj stative. Ključni momenat utakmice desio se u 25.minutu. Domaći su tražili penal nakon jednog duela u šesnaestercu, a sudija Mitrović je odmahnuo rukom. Ognjen Petrović ga je potom žestoko opsovao i sudija Mitrović mu je pokazao direktan crveni karton. To je izazvalo burne reakcije domaćih igrača, ali promjene odluke nije bilo i Omarska je do kraja utakmice igrala sa igračem više. Nakon toga, viđena je potpuna dominacija Omarske, kao i u svim prethodnim utakmicama. Do izražaja je došla tehnička i fizička pripremljenost Omarske, te dugačka klupa. Do kraja poluvremena viđen je pritisak i dva pokušaja glavom Rosić Branka , ali rezultat se nije mjenjao.

U drugom poluvremenu došlo je i do rezultatskog preokreta. Prvu priliku imalo je Jedinstvo preko Kovljena koji je u 50. minutu dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali zamalo neprecizno. U 52. minutu, Panić je primio jednu loptu u šesnaestercu, uspio je stvoriti poziciju za šut i jakim i preciznim udarcem je savladao golmana Đakušića te donio Omarskoj izjednačenje. I nakon toga, sve je nastavljeno u istom ritmu. Omarska je napadala, a Jedinstvo se branilo sa svih deset igrača. Ipak, u 66.minutu nije bilo spasa. Panić je probio po desnoj strani, ubacio loptu na peterac, a tu se našao Darko Romanić i zakucao loptu u mrežu, za ispostaviće se konačnih 2-1.

Do kraja, domaći nisu imali snage da ozbiljnije ugroze gol Omarske, a Omarska nije uspjela postići treći gol i riješiti utakmicu. Valja izdvojiti dobru priliku za Vračara iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je šutirao visoko iznad gola i ostalo je 2:1 za Omarsku.
Domaći su imali dosta prigovora na sudiju Mitrovića zbog nedosuđenog penala i isključenja Petrovića, no mislimo da su bez razloga protestvovali, a u što se možete uvjeriti i iz video snimka. Inače, odluka Saveza da za ovu utakmicu delegira sudiju Mitrovića izazvala je burne reakcije i u Omarskoj, jer su još uvijek svježa sjećanja na slučaj ”Patak” i njegovo suđenje na utakmici Sloga Trn – Omarska prije pet godina. Ipak, savez je ostao pri svom stavu i delegirao Mitrovića za ovu utakmicu.

Ovom pobjedom Omarska se osamila na liderskoj poziciji sa tri boda više od Jedinstva. U sledećem kolu Omarska u još jednom velikom derbiju dočekuje Slobodu iz Mrkonjić Grada i pobjedom u tom meču, faktički bi osigurala jesenju titulu. Jedinstvo ide na gostovanje kod ekipe Laktaša.
Posle utakmice ekspediciju Omarske je večerom počastio Stjepanović Dragoslav Kinac, još jedna istinska legenda i prijatelj kluba.

Fk Omarska