Poslanik DNS u parlamentu Srpske i potpredsjednik te stranke Duško Ivić upozorio je danas da će SNSD biti glavni krivac ako odu opoziciju.

DNS je treća stranka po snazi s osvojenih 100.000 glasova. Niko ne može da se igra s tako jako strankom i njenim glasačima, rekao je Ivić za Srpskainfo.

On dodaje da je nepoštivanje i kršenje koalicionog sporazuma od strane SNSD počelo u Prijedoru, promjenom skupštinske većine i tjeranjem najjače partije u tom gradu u opoziciju.

– Nastavilo se smjenom ministra u Vladi Srpske iz Prijedora i čuvenom izjavom predsjednika SNSD, našeg koalicionog partnera, da u Vladi RS nema mjesta za članove DNS iz Prijedora – podsjetio je Ivić.

On ističe da je to kap koja je prelila čašu i izazvala veliko nezadovoljstvo među članstvom DNS i već tada traženje raskida koalicionog sporazuma.

– Događaji koji slijede poslije tog su samo nastavak pritiska SNSD na najstarijeg i najačeg koalicionog partnera. Prosto nas svojim postupcima tjeraju u opoziciju. DNS je do sada potpuno pošteno nastupao kao koalicioni partner i ispunjavao svoje obaveze prema SNSD na nivou Vlade RS, NSRS, Parlamenta BIH i Savjeta ministara. Bojim se da je ovim potezom “Dara prevršila mjeru” – navodi Ivić.

Navodi da članstvo DNS traži od rukovodstva stranke da raskinu koalicioni sporazum sa SNSD i povuku podršku za sve zajedničke kandidate za gradonačelnike i načelnike u svim gradovima i opštinama RS i FBiH. Zahtjev članstva je da DNS ide svojim putem kao opoziciona partija, a odluku če donijeti organi stranke na sastanku u subotu – zaključio je Ivić.

EuroBlic-srpskainfo.com